Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περιποίηση ξηρής επιδερμίδας/dry skin- Tips- DlY Face mask



Στην σημερινή ανάρτηση θα μιλήσουμε για την περιποίηση της ξηρής επιδερμίδας,επίσης θα σας πω κάποιες συμβουλές-tips και στο τέλος της ανάρτησης θα υπάρχει μία DΙY μάσκα προσώπου με πολύ εύκολα υλικά!Φυσικά θα υπάρξουν και επόμενες αναρτήσεις για άλλους τύπους επιδερμίδας.




Το πρώτο απαραίτητο βήμα,είναι να αναγνωρίσετε τι τύπο δέρματος έχετε.Ξηρό,λιπαρό,κανονικό,μικτό,ευαίσθητο;Γιατί διαφορετικά και τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς να χρησιμοποιείτε,δεν θα δείτε αποτέλεσμα και ίσως να δημιουργήσετε πρόβλημα στο δέρμα σας και σίγουρα θα απογοητευτείτε με το προϊόν που χρησιμοποιείται.Γιατί;Πολύ απλά δεν ενδείκνυται για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας.
Για να καταλάβετε λοιπόν άν έχετε ξηρή επιδερμίδα,θα σας συμβαίνει κάποιο-α από τα παρακάτω:
  1. Νιώθετε την αίσθηση τραβήγματος.
  2. Έχετε την αίσθηση ξηρότητας.
  3. Έχετε μικρούς πόρους και λεπτό δέρμα.
  4. Λίγη έκκριση σμίγματος.
  5. Νιώθετε το δέρμα σας να ξεφλουδίζει.
  6. Μέτρια ελαστικότητα.

Και δεύτερο πολύ σημαντικό βήμα,είναι να κάνετε σωστό ντεμακιγιάζ,καθαρισμό,απολέπιση,μάσκα και ενυδάτωση με προϊόντα που απευθύνονται στον τύπο δέρματος σας.Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο,οικονομικά και ακριβά που σίγουρα θα βρείτε κάποια να ικανοποιούν τις ανάγκες σας και την τσέπη σας.

Tips


  1. Οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται επιπλέον υγρασία,οπότε πρέπει να επιλέξετε πλούσιες ενυδατικές κρέμες,όπως και μάσκες.Οι ξηρές επιδερμίδες πρέπει να αποφεύγουν τις μάσκες που κάνουν βαθύ καθαρισμό,γιατί το μόνο που μπορόυμε να επιτύχουμε είναι να νιώθουμε πιο έντονη την ξηρότητα.Επίσης καλό είναι να διαλέξετε ένα ήπιο απολεπιστικό,το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα βοηθήσει το δέρμα να δεχτεί καλύτερα την ενυδατική κρέμα.
  2. Επίσης όσες γυναίκες διαθέτουν ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να πλένουν το πρόσωπο τους με χλιαρό νερό και ΠΟΤΕ με ζεστό.Το ζεστό νερό το μόνο που θα κάνει είναι αφυδατώσει κι άλλο την επιδερμίδα σου.
  3. Για καλύτερη απορρόφηση της ενυδατικής σας,θα σας βοηθήσει πολύ να την τοποθετείτε σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα.
  4. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ και αρώματα,διότι προκαλούν μεγαλύτερη ξηρότητα.Ενώ αντίθετα  βοηθάνε πολύ όσα περιέχουν βταμίνη Ε ,προ-βιταμίνη Β5,αλόη και χαμομήλι.
  5. Δεν πρέπει πότε να παραλείπετε την καθημερινή σας ενυδάτωση πρωΐ και βράδυ.
  6. Ένας πολύ καλός και φυσικός τρόπος για να "ξεδιψάσει" η επιδερμίδα σας,είναι χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο,αντί για ενυδατική.Αλλά καλό είναι να το κάνετε όσο είστε στο σπίτι,λόγο της πιθανής μεταφοράς του λαδιού.
  7. Και τέλος πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή μας.Το άφθονο νερό αποβάλλει τις τοξίνες και κρατάει ενυδατωμένο το δέρμα μας,επίσης τα λαχανικά,τα φρούτα,τα ψάρια και οι ξηροί καρποί προστατεύουν την επιδερμίδα μας.

DIY Face Mask/Dry Skin




Για την μάσκα θα χρειαστείτε:

½ μπανάνα

½ φλιτζάνι βρώμη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

νερό





Αρχικά κόβουμε την μπανάνα στην μέση και την λιώνουμε με ένα πιρούνι,στην συνέχεια προσθέτουμε την βρώμη και το μέλι.




Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό,μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα μας και η μάσκα είναι έτοιμη.



Την τοποθετείς στο πρόσωπο σου για 15 λεπτά,αφού προηγουμένως έχεις κάνει τον καθαρισμό  σου.Ξεπλένεις με χλιαρό νερό,στεγνώνεις το πρόσωπο σου και είσαι έτοιμη!



Πως σας φάνηκε η σημερινή ανάρτηση;
Σας φάνηκε ενδιαφέρουσα;
Πείτε μου κάτω στα σχόλια αν θα δοκιμάζατε την μάσκα.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά και να περνάτε όμορφα!

Σχόλια

  1. Μου άρεσε ιδιαίτερα η παρουσίαση της συγκεκριμένης ανάρτησης.
    Σίγουρα θα δοκιμάσω τη μάσκα που προτείνεις.

    Φιλιά,Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Εύα μου,χαίρομαι που σου άρεσε!Ελπίζω να σου αρέσει και η μάσκα!Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Pink Pepperslim Fast Track - The Pionears

Γειά σας τι κάνετε; Ναι καλά βλέπετε!Μετά απο πολύ καιρό επέστρεψα στο αγαπημένο μου blog που τόσο μου είχε λείψει...Προσωπικά θέματα,η φροντίδα του μικρού μου μπέμπη και μία μετακόμιση,με κράτησαν μακριά,αλλά ελπίζω να καταφέρω έστω και 1-2 φορές τον μήνα να γράφω άρθρα εδώ στο blog.Αλήθεια εσείς πήγατε πουθενά διακοπές ή λιάζεστε ακόμη σε κάποια παραλία;Εγώ φέτος δεν μπόρεσα να κάνω ούτε ένα μπάνιο,αλλά πήγα ολιγοήμερες διακοπές στο βουνό και στον καθαρό αέρα! Μετά την γέννηση του μικρού μου,θέλησα να μπω σιγά-σιγά σε πρόγραμμα διατροφής και έπεσα τυχαία σε ένα νέο  προϊόν της εταιρείας The Pionears ,το pink pepperslim fast track ,το οποίο είναι ένα θ ερμαντικό τζελ κατα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους .Μετά απο κάποιες κριτικές που διάβασα,οκ δεν ήθελα και πολύ,το παρήγγειλα και το δοκίμασα για τουλάχιστον 20 μέρες,ώστε να είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα του. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Τοποθετείς λίγη ποσότητα στα προβληματικά σημεία και το προϊόν αρχίζει να δρα ότ

Yves Rocher - Elixir Jeunesse

Η Yves Rocher είναι μία γ αλλική εταιρεία φυσικών καλλυντικών , της οποίας τα προϊόντα ήθελα να δοκιμάσω διακαώς!Η ιστορία της ξεκινάει πολλά χρόνια πριν,το 1959 όπου ο ιδρυτής της με το ομώνυμο όνομα,συνέλαβε μία ιδέα.Να προσφέρει σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας,κοινωνικής τάξης και τόπου διαμονής αγνά φυσικά προϊόντα περιποίησης πάντα με γνώμονα την αγάπη και την προστασία για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σήμερα θα μιλήσουμε για δύο προϊόντα,τα οποία χρησιμοποιώ πάνω απο ένα μήνα και ανήκουν στην σειρά Elixir Jeunesse . Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει μία καινοτομία!Έχει διπλή δράση αντιγήρανσης δηλαδή ενυδατώνει-επανορθώνει και επιπλέον προστατεύει την επιδερμίδα και απο εξωτερικούς παράγοντες,όπως η ρύπανση. Το πρώτο προϊόν που πραγματικά λάτρεψα είναι το τζελ ντεμακιγιάζ micellaire . Έχει μία θεσπέσια μυρωδιά και μία δροσερή υφή και αφού είναι σε μορφή τζελ σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την ποσότητα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.Απομακρύνει

Το καλύτερο και το χειρότερο προϊόν για το 2018

Φέτος θέλησα να μην γράψω το καθιερωμένο ποστ με τα αγαπημένα προϊόντα για το 2018,αλλά να σας μιλήσω για το ένα καλύτερο και αντίστοιχα και το ένα χειρότερο προϊόν που δοκίμασα μέσα στην χρονιά.Και εντελώς συμπτωματικά και τα δύο,ήταν απο τις τελευταίες μου αγορές και είναι τι άλλο;Καλλυντικά! Θα ξεκινήσω απο το προϊόν που δεν μου άρεσε καθόλου και είναι αυτο το eyeliner της Pierre Rene ,το οποίο το βρίσκεται στα Dust+ Cream .Επειδή γενικότερα δεν είμαι εξοικειωμένη με το eyeliner,το προτιμώ σε μορφή μολυβιού,που με εξυπηρετεί περισσότερο.Το συγκεκριμένο λοιπόν γράφει έντονα με ένα πέρασμα,οπουδήποτε αλλού,εκτός απο το μάτι.Το κούνησα,το κράτησα κάθετα,οριζόντια,κατακόρυφα τίποτα.Ειδικά αν έχω σκιά στο μάτι,μουτζουρώνει κιόλας,χωρίς σκιά,απλά γράφει πολύ απαλά.Με απογοήτευσε εντελώς,οπότε δεν θα το ξανα αγοράσω. Το προϊόν όμως που με ενθουσίασε,είναι αυτή η πούδρα σε ελεύθερη μορφή απο Skinfood .Πρώτη φορά δοκιμάζω κάτι απο αυτή την εταιρεία,αλλά για την συγκεκρ

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων
Blogging tips