Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ-ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΗΣΤΙΚΟ



Το λάδι καρύδας,τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει την αγορά,όπως και το ίντερνετ!Γίνονται πολλές αναφορές για τα οφέλη του και επίσης είναι και ένα φυσικό προϊόν ομορφιάς.Περιέχει βιταμίνες,μέταλλα,έχει αντιμυκητιακές,αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές δράσεις,επιπλέον έχει και αντιγηραντική δράση.Ακόμη είναι κατάλληλο για πρόσωπο,σώμα και μαλλιά.Τον χειμώνα είναι σε στερεή μορφή,ενώ το καλοκαίρι λιώνει,όμως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και με τις δύο του μορφές!Στην συνέχεια,θα σας έχω μία λίστα με τις ιδιότητες του.






ΣΩΜΑ
  1. Κρέμα σώματος:Μετά το καθιερωμένο σου μπάνιο,αντί για κρέμα σώματος,μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας,θα σου δώσει θαυμάσια ενυδάτωση και ένα διακριτικό άρωμα.Μην φοβάσαι να το δοκιμάσεις,δεν πρόκειται να σου αφήσει την παραμικρή λιπαρότητα.
  2. Αφρός ξυρίσματος:Έχεις ξεμείνει από αφρό ξυρίσματος;Κανένα πρόβλημα,μπορείς να τον αντικαταστήσεις με λάδι καρύδας,το οποίο μαλακώνει την τρίχα,βοηθάει το ξυραφάκι να γλιστράει και να κόβει την τρίχα βαθύτερα,χωρίς να υπάρχει φόβος να κοπείς .Επιπλέον θα κάνει τα πόδια σου βελούδινα και είσαι έτοιμη για παραλία(οκ βιάζομαι,σε λίγους μήνες από τώρα).
  3. Παρανυχίδες και πετσάκια;Ένας τρόπος για να διατηρήσεις ενυδατωμένα και περιποιημένα τα άκρα σου,είναι να τοποθετείς 2-3 φορές την εβδομάδα,λάδι καρύδας κάνοντας μασάζ.
  4. Σκασμένες φτέρνες:Όλες θέλουμε περιποιημένες και ενυδατωμένες φτέρνες και ειδικά το καλοκαίρι,που φοράμε σανδάλια,πέδιλα κτλ.Πως μπορούμε να το επιτύχουμε;Μα φυσικά και πάλι με το λάδι καρύδας,το απλώνουμε στις φτέρνες μας,μέχρι λίγο να απορροφηθεί,φοράμε τις αγαπημένες μας κάλτσες και πέφτουμε για ύπνο.Την επόμενη μέρα οι φτέρνες σας θα είναι πολύ απαλές.
  5. Body-face scrub:Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα,κάποια από τα οποία περιέχουν και πολλές χημικές ουσίες,οπότε γιατί να μην δοκιμάσεις να κάνεις το δικό σου φυσικό scrub;Ένας τρόπος,είναι με λάδι καρύδας και μαύρη ζάχαρη και ο δεύτερος τρόπος,αναμιγνύοντας μαγειρική σόδα με λάδι καρύδας(για τον δεύτερο τρόπο υπάρχει αναλυτική συνταγή,πείτε μου,αν σας ενδιαφέρει να την μάθετε,για να την μοιραστώ μαζί σας σε επόμενο ποστ)
  6. Λάδι μαυρίσματος:Μπορείς να το αντικαταστήσεις με το παρθένο λάδι καρύδας.Θα σου προσφέρει ένα τέλειο μαύρισμα,ενυδάτωση και προστασία,αφού περιέχει και δείκτη προστασίας.






ΠΡΟΣΩΠΟ

  1. Ντεμακιγιάζ:Αφαιρεί τέλεια τα υπολείμματα μακιγιάζ,ακόμη και την αδιάβροχη μάσκαρα.Παίρνεις ένα βαμβάκι,το εμποτίζεις με προϊόν και το τοποθετείς για λίγα δευτερόλεπτα στα μάτια σου,έπειτα το απομακρύνεις,χωρίς να τρίβεις με δύναμη.
  2. Primer:Μπορείς να το τοποθετήσεις σαν primer,βάζοντας μία μικρή ποσότητα,θα δεις μεγάλη διαφορά στην διάρκεια του μακιγιάζ σου.
  3. Μάσκα ομορφιάς:Μία πολύ εύκολη ενυδατική μάσκα που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου,είναι με λάδι καρύδας και μέλι!Την απλώνεις στο πρόσωπο σου και την αφήνεις για 15-20 λεπτά,στην συνέχεια ξεπλένεις και ακολουθείς την συνηθισμένη ρουτίνα σου.
  4. Ενυδατική κρέμα:Θα σου προσφέρει εννοείται ενυδάτωση,όπως επίσης βοηθάει και στην παραγωγή κολλαγόνου!
  5. Κρέμα ματιών: Μπορείς να γλιτώσεις κάποια χρήματα,χρησιμοποιώντας το λάδι καρύδας ως κρέμα ματιών,ενδείκνυται και για ευαίσθητα μάτια.Μειώνει πρηξίματα,"σακούλες" και ρυτίδες κάτω από τα μάτια.
  6. Highlighter:Ναι καλά διάβασες,αν πάρεις ελάχιστη ποσότητα και την ταμπονάρεις στα σημεία που θέλεις να φωτίσεις,θα σου δώσει μία διακριτική λάμψη,σαν να είναι φυσική!
  7. Σε σπυράκια:Αν πάρεις πάλι πολύ μικρή ποσότητα και ταμπονάρεις τοπικά πάνω στο σπυράκι,που σε ενοχλεί,θα βοηθήσει πολύ στην μείωση του.
  8. Lip balm:Τα περισσότερα ματ υγρά κραγιόν,έχουν την τάση,να ξηραίνουν τα χείλη μας.Όχι πια!Αν εφαρμόσεις λίγη ποσότητα στα χείλη,όπως κάνεις με ένα συνηθισμένο lip balm,πριν τοποθετήσεις το κραγιόν σου,θα σου προσφέρει πολλή καλή προστασία και ενυδάτωση.

ΜΑΛΛΙΑ



  1. Μάσκα μαλλιών:Πρόκειται ίσως για την πιο φυσική και ταυτόχρονα ενυδατική μάσκα για τα μαλλιά σου.Βάζεις 2 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας και 1 κουτ.γλυκού ελαιόλαδο,τα αναμιγνύεις και την τοποθετείς σε όλο το μήκος των μαλλιών σου,επιμένοντας στις άκρες,στην συνέχεια τυλίγεις τα μαλλιά σου με μεμβράνη ή σακούλα(για καλύτερη απορρόφηση και αποτέλεσμα) και αφήνεις την μάσκα να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα.Το αποτέλεσμα;Λαμπερά,ενυδατωμένα και ευκολοχτένιστα μαλλιά.


ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ


  1. Καθαριστικό πινέλων:Τοποθέτησε τα πινέλα σου,σε ένα δοχείο με λάδι καρύδας,στράγγιξε τα σε ένα χαρτί και ξέπλυνε τα,με το καθαριστικό που χρησιμοποιείς συνήθως.Τα πινέλα σου θα είναι μαλακά και καθαρά,χωρίς βακτήρια(λόγω της αντιβακτηριακής ιδιότητας του).
  2. Μαγειρική:Πολλοί διαιτολόγοι ισχυρίζονται πως το λάδι καρύδας,είναι πολύ υγιεινό και βοηθάει και στην καύση λίπους,επίσης δίνει ωραία γεύση στα φαγητά και τις σαλάτες.

Προσωπικά το λάδι καρύδας το χρησιμοποιώ λίγο διάστημα,αλλά με έχει αφήσει έκπληκτη.Προσφέρει μία πληθώρα από οφέλη και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.Πολλοί το συγκρίνουν και με το λάδι από αβοκάντο,που είναι εξίσου πολυχρηστικό και πολύ καλό για το δέρμα.Δεν έχω άποψη όμως,γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.Το λάδι καρύδας, μπορείτε να το βρείτε,σε μεγάλα μάρκετ,καταστήματα με βιολογικά προϊόντα,σε φαρμακεία και φυσικά στο ιντερνετ. Συνήθως η ποσότητα του,είναι αρκετά μεγάλη και η τιμή του,λογική.


Πείτε μου,αν έχετε χρησιμοποιήσει λάδι καρύδας και αν σας άρεσε.
Γνωρίζετε κάποιο άλλο beauty trick από αυτά που ανέφερα;
Αν ναι θα ήθελα πολύ να το μοιραστείτε μαζί μου!

Σχόλια

  1. Τέλειο! Θέλω εδώ και καιρό να πάρω αλλά δεν βρίσκω πουθενά!! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως αν το δοκιμάσεις,δύσκολα θα το αποχωριστείς...Κι γω τυχαία το βρήκα και το αγόρασα(απο online κατάστημα).Κάνε μία έρευνα στο ιντερνετ και σίγουρα κάτι αξιόλογο θα βρεις..Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πολυ ωραιο ποστ και πολυ βοηθητικο,δεν εχω δοκιμασει ακομα το λαδι εχω παρει μια καταπληκτικη κρεμα σωματος με καρυδα.Πoλυ ωραια και τα τιπς που γραφεις μπραβο καλη συνεχεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!Πιστεύω πως αν δοκιμάσεις το λάδι θα σου αρέσει εξίσου!Καλή συνέχεια και σε εσένα,φιλιά <3

      Διαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο post!! Καιρό τώρα θέλω να αγοράσω γιατί πραγματικά είναι θαυματουργό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!!Ναι είναι καταπληκτικό,καλή σου συνέχεια <3

      Διαγραφή
  4. εγω το χρησιμοποιω φανατικα στα μαλλια θεωρω οτι κανει θαυματα....... <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μεγάλο δίκιο,άμα χρησιμοποιείς λάδι καρύδας στα μαλλιά,πραγματικά δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο...Φιλιά <3

      Διαγραφή
  5. πολύ χρησιμη αναρτηση!!! λατρευω το λαδι καρυδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο ποστ!! Δεν έχω δοκμάσει λάδι καρύδας αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω!
    Φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!Θα περιμένω να μου πεις πως σου φάνηκε!Φιλιά <3

      Διαγραφή
  7. Το έχω δοκιμάσει και μου άρεσε πολύ! Όπως και το αμυγδαλελαιο 🙂
    Πολύ όμορφη ανάρτηση!
    Φιλάκια ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και τα δύο κάνουν εξαιρετική δουλειά!Σ'ευχαριστώ πολύ!Φιλιάαα <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Pink Pepperslim Fast Track - The Pionears

Γειά σας τι κάνετε; Ναι καλά βλέπετε!Μετά απο πολύ καιρό επέστρεψα στο αγαπημένο μου blog που τόσο μου είχε λείψει...Προσωπικά θέματα,η φροντίδα του μικρού μου μπέμπη και μία μετακόμιση,με κράτησαν μακριά,αλλά ελπίζω να καταφέρω έστω και 1-2 φορές τον μήνα να γράφω άρθρα εδώ στο blog.Αλήθεια εσείς πήγατε πουθενά διακοπές ή λιάζεστε ακόμη σε κάποια παραλία;Εγώ φέτος δεν μπόρεσα να κάνω ούτε ένα μπάνιο,αλλά πήγα ολιγοήμερες διακοπές στο βουνό και στον καθαρό αέρα! Μετά την γέννηση του μικρού μου,θέλησα να μπω σιγά-σιγά σε πρόγραμμα διατροφής και έπεσα τυχαία σε ένα νέο  προϊόν της εταιρείας The Pionears ,το pink pepperslim fast track ,το οποίο είναι ένα θ ερμαντικό τζελ κατα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους .Μετά απο κάποιες κριτικές που διάβασα,οκ δεν ήθελα και πολύ,το παρήγγειλα και το δοκίμασα για τουλάχιστον 20 μέρες,ώστε να είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα του. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Τοποθετείς λίγη ποσότητα στα προβληματικά σημεία και το προϊόν αρχίζει να δρα ότ

Yves Rocher - Elixir Jeunesse

Η Yves Rocher είναι μία γ αλλική εταιρεία φυσικών καλλυντικών , της οποίας τα προϊόντα ήθελα να δοκιμάσω διακαώς!Η ιστορία της ξεκινάει πολλά χρόνια πριν,το 1959 όπου ο ιδρυτής της με το ομώνυμο όνομα,συνέλαβε μία ιδέα.Να προσφέρει σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας,κοινωνικής τάξης και τόπου διαμονής αγνά φυσικά προϊόντα περιποίησης πάντα με γνώμονα την αγάπη και την προστασία για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σήμερα θα μιλήσουμε για δύο προϊόντα,τα οποία χρησιμοποιώ πάνω απο ένα μήνα και ανήκουν στην σειρά Elixir Jeunesse . Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει μία καινοτομία!Έχει διπλή δράση αντιγήρανσης δηλαδή ενυδατώνει-επανορθώνει και επιπλέον προστατεύει την επιδερμίδα και απο εξωτερικούς παράγοντες,όπως η ρύπανση. Το πρώτο προϊόν που πραγματικά λάτρεψα είναι το τζελ ντεμακιγιάζ micellaire . Έχει μία θεσπέσια μυρωδιά και μία δροσερή υφή και αφού είναι σε μορφή τζελ σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την ποσότητα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.Απομακρύνει

Το καλύτερο και το χειρότερο προϊόν για το 2018

Φέτος θέλησα να μην γράψω το καθιερωμένο ποστ με τα αγαπημένα προϊόντα για το 2018,αλλά να σας μιλήσω για το ένα καλύτερο και αντίστοιχα και το ένα χειρότερο προϊόν που δοκίμασα μέσα στην χρονιά.Και εντελώς συμπτωματικά και τα δύο,ήταν απο τις τελευταίες μου αγορές και είναι τι άλλο;Καλλυντικά! Θα ξεκινήσω απο το προϊόν που δεν μου άρεσε καθόλου και είναι αυτο το eyeliner της Pierre Rene ,το οποίο το βρίσκεται στα Dust+ Cream .Επειδή γενικότερα δεν είμαι εξοικειωμένη με το eyeliner,το προτιμώ σε μορφή μολυβιού,που με εξυπηρετεί περισσότερο.Το συγκεκριμένο λοιπόν γράφει έντονα με ένα πέρασμα,οπουδήποτε αλλού,εκτός απο το μάτι.Το κούνησα,το κράτησα κάθετα,οριζόντια,κατακόρυφα τίποτα.Ειδικά αν έχω σκιά στο μάτι,μουτζουρώνει κιόλας,χωρίς σκιά,απλά γράφει πολύ απαλά.Με απογοήτευσε εντελώς,οπότε δεν θα το ξανα αγοράσω. Το προϊόν όμως που με ενθουσίασε,είναι αυτή η πούδρα σε ελεύθερη μορφή απο Skinfood .Πρώτη φορά δοκιμάζω κάτι απο αυτή την εταιρεία,αλλά για την συγκεκρ

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων
Blogging tips