Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cretan Cosmetics - Σητειακά φυτικά καλλυντικά



Στις αρχές Αυγούστου,είχα αγοράσει ένα χειροποίητο σαπούνι σώματος απο ένα φαρμακείο και στις πληροφορίες του προϊόντος,έγραφε οτι το συγκεκριμένο γίνεται εδώ στην Σητεία Κρήτης,όπου και μένω.Το σαπούνι μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και θέλησα να γνωρίσω απο κοντά την "δημιουργό" του,όπως και να μάθω περισσότερα πράγματα για τις μαγικές αλχημείες της!
Βρέθηκα λοιπόν στον χώρο της χαμογελαστής και πολύ φιλόξενης Κατερίνας,η οποία μου μίλησε για τα φυτικά δημιουργήματα της.




Η αγάπη της για τα φυτικά προϊόντα ξεκίνησε σαν χόμπυ,πριν 5-6 χρόνια και αρχικά για προσωπική της χρήση.Αργότερα γνωστοί και φίλοι,αφού προηγουμένως είχαν δοκιμάσει και ενθουσιαστεί απο τα προϊόντα της,άρχισαν να την προτρέπουν να το δει πιο επαγγελματικά,πράγμα που ευτυχώς και έκανε.Kαι κάπως έτσι "γεννήθηκαν" τα φυτικά προϊόντα Cretan Cosmetics!Που είχα την τιμή και την χαρά να δοκιμάσω.

Τα Cretan Cosmetics,αποτελούνται απο μία τεράστια ποικιλία σαπουνιών για σώμα,πρόσωπο και μαλλιά,κολώνιες γυναικείες και αντρικές,προϊόντα περιποίησης προσώπου(κρέμες για κάθε τύπο δέρματος,γαλάκτωμα καθαρισμού,κρέμες ματιών,serum,lip balms,κρέμα για την ακμή,scrub κ.α) και προϊόντα περιποίησης σώματος(κρέμες σώματος,κηραλοιφές,αντιηλιακά,ξηρό λάδι με γκλίτερ,κρέμα χεριών,εντομοαπωθητική λοσιόν κ.α)









Δοκίμασα αρκετά σαπουνάκια και μου άρεσαν πάρα πολύ,κάνουν υπέροχο αφρό,μυρίζουν εξαιρετικά και ξηραίνουν ελάχιστα την επιδερμίδα.Το αγαπημένο μου σαπουνάκι είναι με λεβάντα-καλέντουλα,απλά το αγάπησα!


Αν και δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ γαλάκτωμα ως τρόπο αφαίρεσης του μακιγιαζ μου,το συγκεκριμένο με έκανε να αλλάξω γνώμη,γιατί καθαρίζει τέλεια την επιδερμίδα και απομακρύνει ακόμη και την αδιάβροχη μάσκαρα.Επίσης δεν τσούζει καθόλου τα μάτια,δεν κολλάει στο πρόσωπο και μυρίζει σαν εσπεριδοειδή φρούτα.


To serum έρχεται σε μία κομψή συσκευασία με αντλία.Η υφή του είναι λεπτόρρευστη,μυρίζει πολύ ιδιαίτερα,θα το παρομοίαζα σαν την φύση,όταν βρίσκεσαι στο δάσος.Απορροφάται άμεσα απο το δέρμα,προσφέρει ενυδάτωση και επειδή αφήνει ένα κολλώδες τελείωμα,είναι εξαιρετικό και ως primer.Ακόμη είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.


Μέσα στην εβδομάδα θα κάνω 2-3 φορές απολέπιση,ανάλογα με τον χρόνο και την διάθεση,πάντα.Φυσικά αυτό που χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα είναι της Κατερίνας.Αρχικά το απολεπιστικό,είναι σε μία girly συσκευασία,επίσης είναι πηχτό με σχετικά έντονους κόκκους.Κάνει πολύ καλή απολέπιση,χωρίς να γδέρνει το δέρμα και αφήνει το πρόσωπο εξαιρετικά καθαρό και απαλό.


Ξεχώρισα και αγάπησα πολύ το ξηρό λάδι λάμψης σώματος με γκλίτερ.Εκτός οτι μυρίζει υπέροχα και διακριτικά,απορροφάται αμέσως απο την επιδερμίδα,χωρίς να κολλάει στα ρούχα και την κάνει βελούδινη!Το δέρμα είναι τόσο απαλό,που ποτέ καμία κρέμα,λοσιόν σώματος δεν μου το έχει κάνει αυτό.Και επιπλέον τα διάφορα μέρη του σώματος λάμπουν εξαιτίας του διακριτικού γκλιτερ,ιδανικό για καλοκαιρινές βραδινές εξόδους.


Θα συνεχίσω με τα προϊόντα περιποίησης σώματος και πιο συγκεκριμένα θα σας μιλήσω για την λοσιόν στην αρωματική εκδοχή Black Orchid.Πρόκειται για μία ελαφριά σύνθεση,η οποία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.Το δέρμα την απορροφάει γρήγορα και το άρωμα της είναι ελάχιστα βαρύ και μένει για ώρες,ακόμη και σε ρούχα.


Τον Αύγουστο σταμάτησα να χρησιμοποιώ όποιο αντιηλιακό είχα μέχρι τότε και την θέση του φυσικά πήρε αυτό απο Cretan Cosmetics.Θα σας πω οτι μύριζε φανταστικά,σαν μία φίνα απαλή  κολώνια,έχει λεπτόρρευστη υφή,απλώνεται και απορροφάται σε ελάχιστο χρόνο και το κυριότερο δεν κολλάει καθόλου,νιώθεις οτι δεν φοράς αντιηλιακό και φυσικά σε προστατεύει αφού έχει 30 spf.


Χειμώνα-καλοκαίρι οι κρέμες χεριών μου είναι πολύ σημαντικές.Τα χέρια μου ξεραίνονται και ταλαιπωρούνται,οπότε δοκίμασα αυτή που φτιάχνει η Κατερίνα.Είναι λίγο παχύρρευστη και θέλει καλό άπλωμα και ελάχιστο χρόνο για να απορροφηθεί,μετά όμως μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά,γιατί δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας στα χέρια.Με λίγες χρήσεις το δέρμα ανακτά την ενυδάτωση του,εννοείται πως είναι κατάλληλη και για σκασμένα χέρια και τον χειμώνα θα είναι η προέκταση μου.


Και το τελευταίο προϊόν για το οποίο θα σας μιλήσω,είναι μία κεραλοιφή.Εδώ και αρκετό καιρό έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς,αλλά εγώ είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα.Η συγκεκριμένη απευθύνεται σε ερεθισμένο και πολύ ξηρό δέρμα,οπότε λόγω της θάλασσας,της άμμου και γενικά του καλοκαιριού την εφάρμοζα στις φτέρνες μου.Έβαζα μία καλή ποσότητα και στην συνέχεια φορούσα λεπτές κάλτσες για extra ενυδάτωση.Την επόμενη μέρα τα πέλματα μου ήταν πολύ μαλακά και ενυδατωμένα,έκανε πολύ καλή δουλειά.

Σε όλα τα προϊόντα της,η Κατερίνα χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά,όπως αγνό σητειακό ελαιόλαδο,λάδι καρύδας,καστορέλαιο,αλόη,διάφορα αιθέρια έλαια,βουτυρο κακάο,βούτυρο καριτέ κτλ.Και σε κάθε προϊόν αναγράφει όλα τα συστατικά του.
Μην παραλείψετε να τσεκάρετε την σελίδα Cretan Cosmetics στο facebook,την οποία θα βρείτε εδώ.
Για οποιαδήποτε απορία,η Κατερίνα είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει,μπορείτε να την ρωτήσετε οτι θέλετε.

Αυτή ήταν η σημερινή ανάρτηση,πείτε μου πως σας φάνηκαν τα προϊόντα
και ποιό θα θέλατε να δοκιμάσετε.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά και να περνάτε όμορφα!
Φιλιά

Μιμή

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία παρουσίαση!!Θα ήθελα να δοκιμάσω σίγουρα την κρέμα χεριών μιας και τώρα τον χειμώνα έχω τρομερό πρόβλημα με τα ξηρά μου χέρια!Διάβασα τα συστατικά της( όπως και όλων των προιόντων) και φαίνονται εξαιρετικά!Για τις κεραλοιφές τι να πω..τις αγαπώ!Γενικά δεν έχω βρει κάποιο γαλάκτωμα που να μου αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ και να μην τσούζει τα μάτια μου!Θέλω πολύ να δοκιμάσω αυτό που προτείνεις!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ,χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ!Είμαι σίγουρη οτι θα σου αρέσει οτι και να δοκιμάσεις,όλα τα συστατικά είναι φυτικά και καθόλου βλαβερά.Φιλάκια πολλά <3 <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Pink Pepperslim Fast Track - The Pionears

Γειά σας τι κάνετε; Ναι καλά βλέπετε!Μετά απο πολύ καιρό επέστρεψα στο αγαπημένο μου blog που τόσο μου είχε λείψει...Προσωπικά θέματα,η φροντίδα του μικρού μου μπέμπη και μία μετακόμιση,με κράτησαν μακριά,αλλά ελπίζω να καταφέρω έστω και 1-2 φορές τον μήνα να γράφω άρθρα εδώ στο blog.Αλήθεια εσείς πήγατε πουθενά διακοπές ή λιάζεστε ακόμη σε κάποια παραλία;Εγώ φέτος δεν μπόρεσα να κάνω ούτε ένα μπάνιο,αλλά πήγα ολιγοήμερες διακοπές στο βουνό και στον καθαρό αέρα! Μετά την γέννηση του μικρού μου,θέλησα να μπω σιγά-σιγά σε πρόγραμμα διατροφής και έπεσα τυχαία σε ένα νέο  προϊόν της εταιρείας The Pionears ,το pink pepperslim fast track ,το οποίο είναι ένα θ ερμαντικό τζελ κατα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους .Μετά απο κάποιες κριτικές που διάβασα,οκ δεν ήθελα και πολύ,το παρήγγειλα και το δοκίμασα για τουλάχιστον 20 μέρες,ώστε να είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα του. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Τοποθετείς λίγη ποσότητα στα προβληματικά σημεία και το προϊόν αρχίζει να δρα ότ

Yves Rocher - Elixir Jeunesse

Η Yves Rocher είναι μία γ αλλική εταιρεία φυσικών καλλυντικών , της οποίας τα προϊόντα ήθελα να δοκιμάσω διακαώς!Η ιστορία της ξεκινάει πολλά χρόνια πριν,το 1959 όπου ο ιδρυτής της με το ομώνυμο όνομα,συνέλαβε μία ιδέα.Να προσφέρει σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας,κοινωνικής τάξης και τόπου διαμονής αγνά φυσικά προϊόντα περιποίησης πάντα με γνώμονα την αγάπη και την προστασία για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σήμερα θα μιλήσουμε για δύο προϊόντα,τα οποία χρησιμοποιώ πάνω απο ένα μήνα και ανήκουν στην σειρά Elixir Jeunesse . Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει μία καινοτομία!Έχει διπλή δράση αντιγήρανσης δηλαδή ενυδατώνει-επανορθώνει και επιπλέον προστατεύει την επιδερμίδα και απο εξωτερικούς παράγοντες,όπως η ρύπανση. Το πρώτο προϊόν που πραγματικά λάτρεψα είναι το τζελ ντεμακιγιάζ micellaire . Έχει μία θεσπέσια μυρωδιά και μία δροσερή υφή και αφού είναι σε μορφή τζελ σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την ποσότητα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.Απομακρύνει

Το καλύτερο και το χειρότερο προϊόν για το 2018

Φέτος θέλησα να μην γράψω το καθιερωμένο ποστ με τα αγαπημένα προϊόντα για το 2018,αλλά να σας μιλήσω για το ένα καλύτερο και αντίστοιχα και το ένα χειρότερο προϊόν που δοκίμασα μέσα στην χρονιά.Και εντελώς συμπτωματικά και τα δύο,ήταν απο τις τελευταίες μου αγορές και είναι τι άλλο;Καλλυντικά! Θα ξεκινήσω απο το προϊόν που δεν μου άρεσε καθόλου και είναι αυτο το eyeliner της Pierre Rene ,το οποίο το βρίσκεται στα Dust+ Cream .Επειδή γενικότερα δεν είμαι εξοικειωμένη με το eyeliner,το προτιμώ σε μορφή μολυβιού,που με εξυπηρετεί περισσότερο.Το συγκεκριμένο λοιπόν γράφει έντονα με ένα πέρασμα,οπουδήποτε αλλού,εκτός απο το μάτι.Το κούνησα,το κράτησα κάθετα,οριζόντια,κατακόρυφα τίποτα.Ειδικά αν έχω σκιά στο μάτι,μουτζουρώνει κιόλας,χωρίς σκιά,απλά γράφει πολύ απαλά.Με απογοήτευσε εντελώς,οπότε δεν θα το ξανα αγοράσω. Το προϊόν όμως που με ενθουσίασε,είναι αυτή η πούδρα σε ελεύθερη μορφή απο Skinfood .Πρώτη φορά δοκιμάζω κάτι απο αυτή την εταιρεία,αλλά για την συγκεκρ

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων
Blogging tips