Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY -Μάσκα προσώπου με μέλι και κανέλα και scrub για τα χείλη


Τον χειμώνα,εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών,το δέρμα μας ταλαιπωρείται και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και περιποίηση και τι καλύτερο από μία σπιτική,χειμωνιάτικη και μοσχοβολιστή μάσκα προσώπου;Η συγκεκριμένη μάσκα αποτελείται από μόνο δύο υλικά,που όλοι έχουμε στο σπίτι μας,μέλι και κανέλα.Τόσο απλά!
Ο συνδυασμός αυτός,είναι τέλειος και προσφέρει ένα λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα!






Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και η κανέλα αντίστοιχα έχει αντιμικροβιακές,ο συνδυασμός αυτός,βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και είναι επίσης κατάλληλος και για λιπαρά δέρματα.Καλό θα είναι πριν την εφαρμογή της μάσκας να κάνετε ένα τεστ,για να δείτε πως αντιδράει στο δικό σας δέρμα.


 Υλικά για την μάσκα:


  • 1 κουτ.σούπας μέλι
  • 1/2 κουτ,γλυκού κανέλα


Αναμιγνύετε τα υλικά και η μάσκα είναι έτοιμη για χρήση!Θα την εφαρμόσετε σε καθαρό δέρμα με τα δάχτυλα ή κάποιο πινέλο.Αν νιώσετε ένα ελαφρύ κάψιμο,μην ανησυχήσετε.Σε περίπτωση όμως που είναι έντονο,να την ξεπλύνετε αμέσως.Η υφή της είναι κολλώδης,όμως μυρίζει τέλεια,την αφήνετε για 10-15 λεπτά και την αφαιρείτε με χλιαρό νερό.Μετά συνεχίζετε με την καθιερωμένη ρουτίνα προσώπου σας,σέρουμ,κρέμα κτλ.


Η μάσκα είναι έτοιμη για χρήση.



Πάντα κάθε χειμώνα έχω πολύ σκασμένα χείλη και το χειρότερο είναι ότι τα δαγκώνω κιόλας!Το μόνο που με βοηθάει στην βελτίωση τους,είναι ένα lip scrub σε συνδυασμό με ένα καλό lip balm.Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το lip scrub είναι,καστανή ζάχαρη,άσπρη ζάχαρη,λάδι,και μέλι και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί.





Υλικά για το lip scrub:

1 κουτ.γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού άσπρη ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού μέλι
1/2 κουτ.γλυκού λάδι


Καστανή ζάχαρη:Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Άσπρη ζάχαρη:Διατηρεί την υγρασία του δέρματος.
Μέλι:Είναι πλούσια φυσική πηγή σε βιταμίνες,μέταλλα και πρωτείνες.
Λάδι:Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα,παράλληλα λειτουργεί σαν ενυδατικό και επίσης βοηθάει στην επούλωση του δέρματος.




Το scrub μας είναι έτοιμο,τόσο γρήγορα και εύκολα,με φυσικά συστατικά που ίσως όλοι έχουμε στο σπίτι μας.Αν έχετε κάποιο βαζάκι μπορείτε να το αποθηκεύσετε εκεί και να το διατηρήσετε για κάποιες μέρες στο ψυγείο.


Εσείς χρησιμοποιείτε φυσικές συνταγές ομορφιάς;
Θα ήθελα πολύ,αν δοκιμάσετε κάποια από τις παραπάνω συνταγές,να μου πείτε την γνώμη σας!

Σχόλια

  1. Την δοκίμασα πριν λίγο και νιώθω τΑ χείλη μου ήδη πιο διαφορετικά..τέλεια συνταγή!!

    https://deardiarybyelenavoulgari.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και εγώ όταν κάνω το συγκεκριμένο scrub,με βοηθάει πολύ!Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή η μάσκα προσώπου...θα τη δοκιμάσω σύντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ καλή μάσκα και κυρίως φυσική!Ελπίζω να σου αρέσει,όταν την δοκιμάσεις!φιλιά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Pink Pepperslim Fast Track - The Pionears

Γειά σας τι κάνετε; Ναι καλά βλέπετε!Μετά απο πολύ καιρό επέστρεψα στο αγαπημένο μου blog που τόσο μου είχε λείψει...Προσωπικά θέματα,η φροντίδα του μικρού μου μπέμπη και μία μετακόμιση,με κράτησαν μακριά,αλλά ελπίζω να καταφέρω έστω και 1-2 φορές τον μήνα να γράφω άρθρα εδώ στο blog.Αλήθεια εσείς πήγατε πουθενά διακοπές ή λιάζεστε ακόμη σε κάποια παραλία;Εγώ φέτος δεν μπόρεσα να κάνω ούτε ένα μπάνιο,αλλά πήγα ολιγοήμερες διακοπές στο βουνό και στον καθαρό αέρα! Μετά την γέννηση του μικρού μου,θέλησα να μπω σιγά-σιγά σε πρόγραμμα διατροφής και έπεσα τυχαία σε ένα νέο  προϊόν της εταιρείας The Pionears ,το pink pepperslim fast track ,το οποίο είναι ένα θ ερμαντικό τζελ κατα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους .Μετά απο κάποιες κριτικές που διάβασα,οκ δεν ήθελα και πολύ,το παρήγγειλα και το δοκίμασα για τουλάχιστον 20 μέρες,ώστε να είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα του. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Τοποθετείς λίγη ποσότητα στα προβληματικά σημεία και το προϊόν αρχίζει να δρα ότ

Yves Rocher - Elixir Jeunesse

Η Yves Rocher είναι μία γ αλλική εταιρεία φυσικών καλλυντικών , της οποίας τα προϊόντα ήθελα να δοκιμάσω διακαώς!Η ιστορία της ξεκινάει πολλά χρόνια πριν,το 1959 όπου ο ιδρυτής της με το ομώνυμο όνομα,συνέλαβε μία ιδέα.Να προσφέρει σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας,κοινωνικής τάξης και τόπου διαμονής αγνά φυσικά προϊόντα περιποίησης πάντα με γνώμονα την αγάπη και την προστασία για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σήμερα θα μιλήσουμε για δύο προϊόντα,τα οποία χρησιμοποιώ πάνω απο ένα μήνα και ανήκουν στην σειρά Elixir Jeunesse . Η συγκεκριμένη σειρά διαθέτει μία καινοτομία!Έχει διπλή δράση αντιγήρανσης δηλαδή ενυδατώνει-επανορθώνει και επιπλέον προστατεύει την επιδερμίδα και απο εξωτερικούς παράγοντες,όπως η ρύπανση. Το πρώτο προϊόν που πραγματικά λάτρεψα είναι το τζελ ντεμακιγιάζ micellaire . Έχει μία θεσπέσια μυρωδιά και μία δροσερή υφή και αφού είναι σε μορφή τζελ σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις την ποσότητα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.Απομακρύνει

Συσκευή καθαρισμού προσώπου από Dust + Cream

Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2018,θα ήθελα να σας μιλήσω για την συσκευή καθαρισμού απο Dust + Cream ,την Clean me ,την οποία ξεχώρισα.Την χρησιμοποιώ καθημερινά,περίπου δύο μήνες,οπότε πλέον έχω διαμορφώσει μία ολοκληρωμένη άποψη. Αρχικά να σας πω,ότι δεν είχα χρησιμοποιήσει κάποια συσκευή καθαρισμού στο παρελθόν,άρα δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις με άλλη. Η συσκευή λοιπόν,έρχεται σε αυτό το χαριτωμένο ροζ χρωματάκι σε μορφή σιλικόνης(δεν χρειάζεται ανταλλακτικά),με ένα καλώδιο φόρτισης και κοστίζει  20 ευρώ.Είναι εύχρηστη,εξαιτίας του μικρού της μεγέθους και φυσικά αδιάβροχη. Πως λειτουργεί; Με το πάτημα ενός κουμπιού και χάρη στην δόνηση που διαθέτει,καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα,απομακρύνοντας μακιγιάζ,ρύπους και λιπαρότητα.Βρέχεις την συσκευή,τοποθετείς το καθαριστικό της αρεσκείας σου και κάνεις κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και λαιμό.Επίσης υπάρχουν τρία επίπεδα έντασης,για να διαλέξεις αυτό που σε εξυπηρετεί.Μεταφέρεται εύκολα,είναι ιδανική γι

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων
Blogging tips